Super Qualificationday @ 54e IRRC Roadraces op de Varsselring in Hengelo (GLD) organized by Hamove

De Hamove kijkt smachtend uit naar de wegraces die over een kleine twee maand plaatsvinden. Vorig jaar september vond het evenement plaats onder scherpe maatregelen, waarbij een maximaal aantal personen was toegestaan. Dit jaar lijkt het allemaal anders. Zoals vanouds kunnen we weer genieten van een weekend vol motorsport zonder enige beperkingen.

Internationale Road Race Championship sterker dan ooit

Het internationale Road Race kampioenschap, IRRC trapt zijn seizoen af in Hengelo. Voor iedere rijder begint het hier weer op nul. De eerste meters worden gemaakt en de eerste punten worden verdeeld. De gashendels worden weer losgedraaid en dat is reden genoeg voor spannende races. In het IRRC Supersport vinden we twee Nederlandse rijders terug; Jorn Harmberg en Ilja Caljouw. Beide komen uit voor het Performance Racing team Achterhoek. De renstal van Tonny Wassink gaat er alles aan doen om top klasseringen neer te zetten tijdens hun thuiswedstrijd. Een naam die we na zes jaar terugvinden in de Supersport categorie is de Tsjech Marek Cerveny. De tweevoudig IRRC Supersport kampioen van 2015 en 2016 maakt zijn comeback in deze klasse naar een uitstap van vier jaar in de Superbike categorie. Daarbij vinden we andere grote namen zoals Fransman Pierre Yves Bian en de Duitser Christian Schmitz op de lijst.

Diverse nationaliteiten in de Superbike

Het IRRC Superbike heeft een deelnemerslijst van maar liefst een kleine 40 deelnemers. We vinden hier grote namen zoals meervoudig kampioen en publiekslieveling Didier Grams, de snelle Duitse landgenoot David Datzer en de jonge Zwitser Lukas Maurer. Nederland is in de Superbike ook goed vertegenwoordigt met vier rijders. Ilja Caljouw zal naast zijn Supersport optreden ook aan de start verschijnen in het sterke Superbike veld samen met teamgenoot Virgil-Amber Bloemhard. Beide mannen gaan de strijd aan op een Kawasaki Ninja ZX-10R. Hetzelfde geldt voor Joey Den Besten, hij kan vriend en vijand verassen op Varsselring. Een naam die natuurlijk ook niet kan ontbreken is Rob van Eijs. Hij is een vaste waarde in het IRRC-kampioenschap. Daarbij maken twee bekende namen hun comeback in het IRRC; Vincent Lonbois en Erno Kostamo. Beide heren hebben overwinningen op hun naam staan, waarbij de Belg Lonbois in 2016 zelf het kampioenschap op zijn naam wist te schrijven. Het team Hoffmann by MRP gaat met zijn rijders Laurent Hoffman en Markus Karlsson ook voor de hoogste trede in het indrukwekkende Superbike kampioenschap. Al met al een IRRC-seizoen om naar uit te kijken.

Social Media

Populair

Bekijk ook

Gerelateerde berichten

Persdag Zwarte Cross 2024

Vandaag waren twee Fotografen van Radio Ideaal te gadt bij de Persdag van de Zwarte Cross 2024. Creatief Directeur Rens den Hartog opende de middag